Hrníčková olejová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
0,5 hrnků olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
500 g ovoce
1,5 hrnek polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Používáme hrnek na 250 ml. Do mísy nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko, vejce, olej a vyšleháme hladké těsto. Použijeme metlu nebo mixér

  2. Hladké těsto nalijeme na plech. V případě použití klasického plechu je dobré ho tukem vymazat a vysypat strouhankou. Pokud používáme silikonový plech, nemusíme jej vysypávat ani promazávat, ale záleží jen na vás. Poté poklademe ovoce na těsto vylité v plechu. Můžeme použít jakékoliv ovoce podle chuti

  3. Plech s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C - 180 °C a upečeme dorůžova asi 30 - 45 minut. Pokud si nejsme jistí, že je už moučník upečený, použijeme špejli a píchneme do něj, zda se těsto ještě nelepí

  4. Hrníčkovou olejovou bublaninu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!