Hrníčková olejová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 0,5 hrnků olej 2 ks vejce 1 hrnek mléko 500 g ovoce 1,5 hrnek polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do pečiva strouhanka na vysypání
Postup Hrníčková olejová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Používáme hrnek na 250 ml. Do mísy nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko, vejce, olej a vyšleháme hladké těsto. Použijeme metlu nebo mixér
Hladké těsto nalijeme na plech. V případě použití klasického plechu je dobré ho tukem vymazat a vysypat strouhankou. Pokud používáme silikonový plech, nemusíme jej vysypávat ani promazávat, ale záleží jen na vás. Poté poklademe ovoce na těsto vylité v plechu. Můžeme použít jakékoliv ovoce podle chuti
Plech s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C - 180 °C a upečeme dorůžova asi 30 - 45 minut. Pokud si nejsme jistí, že je už moučník upečený, použijeme špejli a píchneme do něj, zda se těsto ještě nelepí
Hrníčkovou olejovou bublaninu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník.