Hovězí karbanátky s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 svazeček petrželka
1 ks žloutek
1 ks cibule
2 lžíce parmazán
2 ks rohlík
0,5 sklenek bílé víno
hladká mouka
400 g mleté hovězí maso
300 g čerstvé houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme podle potřeby vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme na jemno

  2. Včerejší rohlík navlhčíme mlékem

  3. Cibuli osmažíme a přidáme k ní houby. Po chvilce osmažení podlijeme suchým vínem, necháme zredukovat a houby odstavíme

  4. Mleté maso promícháme s vyždímaným rolíkem, solí, pepřem, vychlazenými houbami, žloutkem, sýrem a petrželkou. Vznikne nám směs na hovězí karbanátky

  5. Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme a karbanátky osmažíme dozlatova

  6. Hovězí karbanátky s houbami podáváme k hlavnímu chodu s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!