Klobásová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
20 dkg polohrubá mouka
20 dkg tvrdý sýr (eidam)
20 dkg pikantní klobása nebo uzené maso
podle potřeby
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, na malé kostičky nasekanou klobásu, vejce, mléko a důkladně promícháme.

  2. Vznikne těsto, které nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech.

  3. Klobásovou buchtu pečeme při 180 °C dozlatova.

  4. Po upečení necháme buchtu krátce vychladnout, nakrájíme a podáváme jako chuťovku. Je dobrá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!