Klobásky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g česnek
220 g sůl
100 g cukr krystal
100 g grilovací koření
80 g mletý kmín
10 kg vepřové maso
80 g mletý černý pepř
150 g mletá maďarská paprika
podle chuti
čerstvý zázvor
chilli koření
podle potřeby
středně velká střeva

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme na větší kousky. Všechny suroviny a přísady spolu pořádně několikrát promícháme a necháme několik hodin uležet v chladu, aby se prolnuly chutě a vůně.

  2. Potom pomocí ručního mlýnku s nástavcem plníme masovou směs do střev. Tvarujeme klobásky v takové délce, jaká nám vyhovuje. Důležité je, připravené klobásky propíchnout velkou jehlou, aby z nich vyšel přebytečný vzduch. Klobásky vyudíme a necháme v chladu oschnout.

  3. Hotové klobásky skladujeme v chladu a suchu. Konzumujeme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!