Klobása v bramborovém těstě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 dkg vařené brambory ve slupce
2 ks pikatní klobása
10 dkg strouhaný uzený sýr (45 %)
podle chuti
sůl
podle potřeby
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ve slupce uvařené brambory nastrouháme. Společně s moukou, solí a jedním vejcem vypracujeme bramborové těsto.

  2. Těsto rozválíme na silný plát, do středu dáme nejprve uvařené klobásy a stočíme do válce. Boky dobře utěsníme, válec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při střední teplotě asi 20 minut. Potom potřeme opět rozšlehaným vajíčkem, posypeme uzeným sýrem a dopečeme.

  3. Před krájením na asi 5 cm silné kousky necháme klobásu v bramborovém těstě trošku vychladnout. Podáváme s dušeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!