Klasický řízek naruby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
2 ks cibule
4 plátky maso
1 kelímek smetana ke šlehání
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa, může být vepřové, hovězí kuřecí, králičí, naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku. Z obou stran plátky opečeme dozlatova na oleji v připravené pánvičce

  2. Oloupanou cibuli si nakrájíme na kolečka a rozložíme ji na dno pekáčku. Na cibuli naskládáme opečené plátky masa a znovu je přikryjeme plátky cibule. Vše zalijeme jednou smetanou a přiklopený pekáček vložíme do trouby

  3. Asi po 40 minutách pekáček odklopíme a necháme dozlatova opéct

  4. Klasický řízek naruby podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!