Klasické piškotové těsto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 lžic cukr
5 ks vejce
5-10 lžic polohrubá mouka
na ozdobu
2 balení šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme na sníh. Hotový sníh můžeme bez obav obrátit vzhůru nohama. Poté do žloutků přidáme 5 lžic cukru a společně šleháme, až jsou žloutky bělavé. Následuje přidávání mouky, množství je volitelné od 5 do 10 lžic. V pomalém tempu do žloutků s cukrem přidáváme také sníh, opatrně a jedním směrem následuje míchání, které trvá přibližně 3 minuty v kuse.

  2. Nyní už tedy zbývá pouze proces pečení, piškotové těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 5 - 7 minut. Poté necháme piškotové těsto vychladnout cca 2 hodiny na lince, nikdy ne v lednici.

  3. Piškotové těsto podáváme např. se šlehačkou, s nutelou nebo marmeládou. Klasické piškotové těsto chutná ke kávě i kakau.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!