Kefírové lívance s banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
250 ml kefír
1 lžíce cukr moučka
250 g polohrubá mouka
2 lžičky jedlá soda
1 lžička kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
2 ks banán
krém
1 lžíce cukr moučka
50 g hořká čokoláda
250 g měkký tvaroh
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme mouku, kefír, jedlou sodu, prášek do pečiva, vejce, cukr a vypracujeme hladké těsto na lívance.

  2. Rozehřátou pánev potřeme trochou rozpuštěného másla a pomocí lžíce či naběračky tvoříme malé lívance, které opékáme postupně z každé strany dozlatova.

  3. Tvaroh smícháme s cukrem moučka a nastrouhanou čokoládou. Hotové lívance přelijeme tvarohovým krémem a doplníme nakrájeným banánem. Jako obměnu můžeme vložit kousky banánu do těsta a až potom kefírové lívance usmažit.

  4. Kefírové lívance s banánem podáváme ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!