Kedlubny s vaječnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
300 g máslo
1 kg kedlubna
omáčka
300 g máslo
1 ks žloutek
125 ml mléko
200 g hladká mouka
1 lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny opatrně oloupeme od dřevnaté části, nakrájíme najemno a posolíme.

  2. V pánvi rozpustíme máslo a kedlubny podusíme.

  3. V malém kastrůlku připravíme z másla a hladké mouky jíšku, podlijeme mlékem a povaříme na hladký krém.

  4. Do hotového krému přidáme žloutek a nakonec zhoustlý krém pokapeme citronem.

  5. Pokud je třeba, vaječnou omáčku malinko přisladíme a nalijeme na dušené kedlubny.

  6. Kedlubny s vaječnou omáčkou podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!