Kedlubny s vaječnou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 300 g máslo 1 kg kedlubna omáčka 300 g máslo 1 ks žloutek 125 ml mléko 200 g hladká mouka 1 lžička citronová šťáva
Postup Kedlubny s vaječnou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny opatrně oloupeme od dřevnaté části, nakrájíme najemno a posolíme.
V pánvi rozpustíme máslo a kedlubny podusíme.
V malém kastrůlku připravíme z másla a hladké mouky jíšku, podlijeme mlékem a povaříme na hladký krém.
Do hotového krému přidáme žloutek a nakonec zhoustlý krém pokapeme citronem.
Pokud je třeba, vaječnou omáčku malinko přisladíme a nalijeme na dušené kedlubny.
Kedlubny s vaječnou omáčkou podáváme s rýží nebo brambory.