Kedlubnová polévka na másle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 dkg máslo
1 l voda
2 dkg rýže
4 ks kedluben
1 špetka mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
podle chuti
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Mladé kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Kostičky kedlubny vložíme na rozpuštěné máslo, přidáme mletý pepř, mletou červenou papriku a rýži. Směs zamícháme a vše spolu podusíme. Během dušení občas zamícháme a podlijeme vařicí vodou. Když je vše měkké, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme a kedlubnovou polévku ještě chvíli povaříme.

  3. Kedlubnovou polévku připravenou na másle můžeme podávat s čerstvým pečivem a ozdobit čerstvou petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!