Kávový krém Pasticcera recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
4 ks žloutek
500 ml mléko
50 g hladká mouka
10 g instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme ohřát mléko, půl hrnku si necháme stranou. Před varem sundáme z ohně, přidáme kávu a vložíme opět na plotnu. Mícháme, dokud se káva zcela nerozpustí.

  2. V misce zpracujeme žloutky s cukrem pomocí elektrického mixeru do krémové pěny. Do vajec postupně nalijeme jednu třetinu z teplého mléka. Za stálého míchání metličkou do žloutků s mlékem přidáváme pomalu prosetou mouku případně kukuřičný škrob. Žloutkovou směs s cukrem přidáme do zbytku teplého mléka na plotně a opět přivedeme k varu. Za stálého míchání dolijeme pomalu zbytek studeného mléka, které jsme si nechali stranou. Kávový krém Pasticerra mícháme, abychom neměli hrudky.

  3. Jakmile nám kávový krém zhoustne, odstavíme jej a za občasného míchání necháme vychladnout.

  4. Vychlazený kávový krém Pasticcera přikryjeme transparentní folií a můžeme použít k plnění sladkostí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!