Kávové trojhránky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
1 lžíce kakao
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
110 g hladká mouka
110 g hrubá mouka
100 ml silná instantní káva
náplň 1
250 g máslo
500 ml mléko
100-150 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
4 lžíce hladká mouka
1 lžíce mlétá káva
náplň 2
rum
1 lžíce cukr moučka
1 balíček želatina
1 kelímek smetana ke šlehání
na ozdobu
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme instantní kávu a necháme ji vychladnout. Vejce vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pomalu přimícháme olej, vychladlou kávu, mouku s kypřícím práškem a kakao. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C, teplotu poté snížíme na 150 °C a korpus upečeme. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Připravíme si krémy. Krém 1. V mléce rozmícháme hladkou mouku s vanilkovým cukrem a uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně přimíchejte kávu, podle chuti rum a vychladlou kaši.

  3. Krém 2. Želatinu připravíme podle návodu. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuhé šlehačky a vmícháme připravenou želatinu.

  4. Na vychladlý korpus natřeme krém 1 a na něj krém 2. Povrch moučníku uhladíme a posypeme strouhanou čokoládou. Kávové trojhránky necháme ztuhnout v chladu.

  5. Vychlazený a ztuhlý moučník nakrájíme, nejlépe samozřejmě na trojhránky. Kávové trojhránky ozdobíme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!