Kaše z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
2 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 dl zakysaná smetana
mletý bílý pepř
2 dl zeleninový vývar
1 kg červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu omyjeme a zbavíme hlíny. Pak ji uvaříme nebo upečeme v troubě nasucho.

  2. Měkkou řepu oloupeme a na jemném struhadle ji nastrouháme. Cibule oloupeme a nasekáme najemno.

  3. Na másle osmahneme cibuli dozlatova. Zaprášíme ji moukou a osmahneme. Přidáme řepu a směs osolíme a opepříme. Směs promícháme, zalijeme vývarem a provaříme. Kaši odstavíme zjemníme zakysanou smetanou.

  4. Kaši z červené řepy podáváme k dušeným nebo pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!