Kari omelety s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 ml vývar
1 ks cibule
kari koření
500 g vepřová kýta
mletý černý pepř
podle potřeby
vejce
podle chuti
eidam

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli dorůžova, pak přidáme maso. Chvíli smažíme a pak směs okořeníme solí, kari a trochou pepře. Směs podlijeme trochou vody nebo vývaru. Dusíme, dokud maso není měkké.

  3. Mezitím si usmažíme vaječné omelety podle počtu strávníků. I do omelet můžeme kromě soli přidat kari.

  4. Pak omeletu naplníme masem a zatočíme. Všechny omelety naskládáme do pekáčku nebo na talíř a zasypeme strouhaným eidamem. Kari omelety s masem zapečeme v troubě nebo v mikrovlnce, až se sýr rozpustí.

  5. Kari omelety s masem rozdělíme na talíře a můžeme ozdobit petrželkou. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!