Kari kuře v houbové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1 kelímek smetana
4 porce kuře
1 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření
mletý černý pepř
houby (čerstvé, mražené, zavařené, sušené)

Postup přípravy receptu

  1. Porce kuřete osolíme, opepříme a posypeme kari kořením.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a dáme osmažit na tuk. Když je cibule sklovitá, vložíme na ni porce kuřete a orestujeme. Přidáme houby, pokud máme sušené, tak je na chvilku namočíme ve vlažné vodě, podlijeme a dáme péct do trouby. Během pečení podléváme, aby se nám houby nepřipálily. Pečeme při 200 °C asi 30 minut.

  3. Ve vodě nebo mléce si rozmícháme mouku a nalijeme ke kuřeti současně se smetanou. Kari kuře dusíme ještě aspoň 10 - 15 minut. Podle potřeby dosolíme.

  4. A jakou přílohu ke kari kuřeti v houbové omáčce zvolit? Dobrý je knedlík, rýže, vařené brambory, noky, ale klidně i opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!