Karbanátky ze zvěřiny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
65 g slanina
2 stroužky česnek
2 ks vejce
1 lžíce petrželka
2 lžíce mléko
2 lžičky majoránka
1 ks cibule
20 g sádlo
1 ks žemle
450 g maso ze zvěřiny
1 lžička koření zvěřina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
tuk na smažení
Postup Karbanátky ze zvěřiny recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žemli nakrájíme na kostičky. Petrželku nakrájíme nadrobno. Odležené maso nakrájíme na kousky a zároveň se slaninou a očištěným česnekem umeleme.
Na rozehřátém sádle opečeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, nakrájenou žemli pokapanou horkým mlékem, rozklepnuté vejce, sůl, mletý černý pepř, nakrájenou petrželku, majoránku a koření na zvěřinu. Podle potřeby zahustíme strouhankou a promícháme.
Ze směsi utvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme v rozehřátém tuku z obou stran.
Karbanátky ze zvěřiny podáváme s bramborem nebo s chlebem a kyselou okurkou.