Karbanátky s kukuřicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
2 ks vejce
máslo
petrželka
2 ks cibule
3 lžičky hořčice
2 ks žemle
100 g kukuřice
mletý pepř
1 kg mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Žemle namočíme do vody a vymačkáme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Cibuli s česnekem zesklovatíme na rozehřátém másle

  2. Mleté vepřové maso dáme do mísy, vsypeme cibuli s česnekem, přidáme rozklepnutá vejce, hořčici, kukuřici, nasekanou petrželku a vypracujeme masovou směs. Tu osolíme, opepříme a tvarujeme z ní menší karbanátky

  3. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme karbanátky a smažíme je po obou stranách cca 4 minuty

  4. Karbanátky s kukuřicí jsou dobré teplé i studené

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!