Karamelové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
250 g máslo
1 konzerva salko
těsto
1 lžíce kakao
70 g cukr moučka
210 g hladká mouka
citronová kůra
140 g mleté ořechy
140 g rostliný tuk
poleva
bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, rostlinného tuku, cukru, ořechů, kakaa a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi půl hodiny v ledničce odležet.

  2. Těsto rozdělíme na malé kousky a s pomocí formičky z nich tvarujeme rohlíčky. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na 180 °C.

  3. Uzavřenou konzervu kondenzovaného mléka ponoříme do vody a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Pak ji vyjmeme a necháme vychladnout. Zchladlou konzervu otevřeme, vzniklou karamelovou hmotu dáme do mísy a vyšleháme s máslem na hladký krém.

  4. S pomocí cukrářského sáčku nastříkáme karamelový krém na rohlíčky a nakonec rohlíčky jeden po druhém namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!