Karamelové rohlíčky podle Vlasty Zálešákové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
250 g máslo
1 konzerva slazené kondenzované mléko
těsto
140 g máslo
1 lžíce kakao
2 ks žloutek
1 ks citron
70 hlávek cukr moučka
210 g hladká mouka
140 g mleté vlašské ořechy
na ozdobu
1 balíček tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru. Z předepsaných surovin vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a uložíme do chladu alespoň na 1 jednu hodinu. Těsto vyválíme a pomocí formiček tvoříme rohlíčky. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na 180 °C.

  2. Zavřenou konzervu mléka vaříme ve vodní lázni cca 2 - 3 hodiny, pak necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.

  3. Pomocí cukrářského pytlíku naneseme krém na rohlíčky. Karamelové rohlíčky s krémem necháme ztuhnout a pak je namáčíme do rozpuštěné tmavé polevy, kterou opět necháme ztuhnout.

  4. Karamelové rohlíčky podle Vlasty Zálešákové připravujeme pro slavnostní příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!