Karamelové rohlíčky podle Vlasty Zálešákové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 250 g máslo 1 konzerva slazené kondenzované mléko těsto 140 g máslo 1 lžíce kakao 2 ks žloutek 1 ks citron 70 hlávek cukr moučka 210 g hladká mouka 140 g mleté vlašské ořechy na ozdobu 1 balíček tmavá čokoládová poleva
Postup Karamelové rohlíčky podle Vlasty Zálešákové recept
Postup přípravy receptu
-
Z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru. Z předepsaných surovin vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a uložíme do chladu alespoň na 1 jednu hodinu. Těsto vyválíme a pomocí formiček tvoříme rohlíčky. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Zavřenou konzervu mléka vaříme ve vodní lázni cca 2 - 3 hodiny, pak necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.
Pomocí cukrářského pytlíku naneseme krém na rohlíčky. Karamelové rohlíčky s krémem necháme ztuhnout a pak je namáčíme do rozpuštěné tmavé polevy, kterou opět necháme ztuhnout.
Karamelové rohlíčky podle Vlasty Zálešákové připravujeme pro slavnostní příležitosti.