Karamelové kuličky ze salka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g máslo (tuk)
podle potřeby
35 g kakao
150 g cukr moučka
0.5 plechovky salko
na obalení
1 hrnek kokos

Postup přípravy receptu

  1. Neotevřené salko vložíme v plechovce do vody v hrnci a asi 2 hodiny je na mírném ohni vaříme. Pak salko vytáhneme a necháme vychladnout. Odměříme si z něj asi polovinu. Salko je lepší připravit den předem.

  2. Zatím si necháme změknout máslo. Změklé máslo utřeme s karamelovým salkem a podle potřeby do základu přimícháme cukr a kakao. Hmotu necháme v lednici nebo na chladném místě ztuhnout.

  3. Z karamelového těsta tvoříme menší kuličky, které obalujeme v kokosu. Karamelové kuličky necháme trochu "usušit" a vkládáme do košíčků. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!