Karamelové košíčky s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
krém
150 g máslo
1 plechovka karamelové salko
těsto
100 g máslo
200 g sušenky Lotus
podle potřeby
voda
na ozdobu
1 balíček mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a uhněteme těsto.

  2. Těsto dáme do formiček nebo papírových košíčků podle toho, jakou chceme velikost cukroví. Ve středu cukroví vytlačíme důlek, do něj budeme později dávat krém. Košíčky pečeme asi 8 minut v předehřáté troubě při 170 °C. Cukroví necháme po upečení vychladit.

  3. Mezitím dáme do kastrůlku mandlové lupínky, asi 200 ml vody a lžičku soli. Vaříme 1 minutu, potom vodu slijeme a mandle necháme osušit. Poté je v troubě krátce opečeme dozlatova.

  4. Následně si vytvoříme krém. Smícháme 150 g másla a plechovku karamelového Salka. Krém stříkáme pomocí cukrářského sáčku do středu košíčku. Na krém pak ještě nasypeme pár mandlí.

  5. Karamelové košíčky s krémem servírujeme jako jemné a chutné cukroví určené pro sváteční chvíle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!