Karamelové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
150 g máslo
1 ks žloutek
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
náplň
0.5 lžičky skořice
75 g med
100 g cukr krupice
125 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, rozměklé máslo, cukr, žloutek, citronovou šťávu a sůl. Těsto zabalíme do fólie a uložíme asi na 30 minut do chladu.

  2. Z těsta vytvarujeme asi 80 stejně velkých (malých) kuliček a poklademe je na plech vyložený pečícím papírem. Držadlem lžíce do kuliček vymáčkneme důlky.

  3. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

  4. Cukr necháme za občasného promíchání zkaramelizovat. Postupně vmícháme smetanu, med a skořici. Vše přivedeme za stálého míchání k varu a asi 5 minut na mírném ohni povaříme.

  5. Touto karamelovou hmotou naplníme důlky koláčků a necháme ztuhnout. Karamelové koláčky jsou výborným vánočním cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!