Kapustový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 ks vejce
100 g strouhanka
1 hlávka kapusta
250 g měkký salám
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Salám jemně nastrouháme, česnek oloupeme a utřeme se solí. Vejce dobře rozšleháme.

  2. Troubu předehřejeme na 180°C.

  3. Čtvrtky kapusty vložíme do slané vroucí vody a uvaříme doměkka. Měkkou kapustu vyjmeme a nasekáme na nudličky. Pak je promícháme s vejci, salámem, kořením a strouhankou. Nakonec vmícháme utřený česnek.

  4. Kapustovou směs rozložíme do vymaštěné zapékací misky a dáme na půl hodiny zapéct.

  5. Kapustový nákyp podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!