Kapustový mozeček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
8 ks vejce
3 lžíce máslo
1 ks cibule
800 g kapusta
podle chuti
sůl
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, rozčtvrtíme a ve vroucí osolené vodě ji uvaříme doměkka. Pokud ji nechceme vařit, můžeme ji rozebrat na listy a ty spařit a nechat asi 7 minut ve vodě. Měkkou kapustu necháme okapat a nakrájíme ji na drobné nudličky.

  2. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vejce stranou rozklepneme a rozšleháme se solí a pepřem.

  3. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej s máslem, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vsypeme kapustu a jen krátce orestujeme. Vše zalijeme vejci, necháme srazit a podle chuti ještě osolíme a okmínujeme.

  4. Kapustový mozeček podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!