Kapustová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 ks vejce
mléko
majoránka
80 g tuk
tuk
2 ks cibule
1 kg kapusta
4 ks houska
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. 2 vejce uvaříme natvrdo. Kapustu vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Potom ji vymačkáme, zbavíme silných žeber a umeleme na masovém strojku. Housky namočíme do mléka. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, přidáme kapustu, česnek, vymačkané žemle, majoránku, sůl, pepř, vejce a dobře promícháme. Na mikrotenové fólii hmotu rozetřeme na placku, kterou poklademe čtvrtky nakrájených vajec uvařených natvrdo.

  3. Hmotu opatrně zabalíme a dáme upéci na tukem vymazaný plech. Můžeme také potřít rozšlehaným bílkem.

  4. Pečeme v horké troubě (200°C) a podléváme vodou.

  5. Podáváme s vařeným bramborem a se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!