Kapr více chutí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 1 ks kapr 4 plátky eidam 6 plátků hermelín 6 plátků anglická slanina 100 g rostlinný tuk 1 balíček mražená zeleninová směs 3 ks střední mrkev 20 dkg lovecký salám podle chuti sůl koření na ryby čerstvé nebo nakládané houby podle potřeby voda na podlévání
Postup Kapr více chutí recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchaného kapříka bez hlavy omyjeme studenou vodou, osolíme a okořeníme. Do pekáčku na kousky nakrájíme tuk, můžeme samozřejmě zvolit zdravější variantu - olivový olej, a vodorovně (na bok) na tuk položíme kapra.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme (ale nelisujeme), lovecký salám oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Břicho kapra nacpeme následujícím způsobem: Na spodní břišní stěnu poklademe 2 - 3 plátky anglické slaniny, na ně stejné množství eidamu, několik kostiček loveckého salámu a 4 - 5 celých stroužků česneku. Vpravíme sem i hrst na kolečka nakrájené mrkve, na kterou poklademe plátky hermelínu. Celý postup opakujeme do té doby, kdy je kapří břicho doslova k prasknutí. Nějaké kostičky loveckého salámu, mrkev, česnek a pár plátků sýra by nám měly ještě zbýt, ale to je dobře, protože je upotřebíme na posypání.
Nakonec kapra (z vnější strany) poklademe zbylými plátky sýra a posypeme mraženou zeleninou, kterou máme rádi (používám obvykle čínskou), zbytkem mrkve a česneku. Můžeme doplnit i lžící hub, pokud máme rádi.
Před vložením do předehřáté trouby nalijeme do pekáčku s kaprem vodu do výšky asi 1,5 cm. Pekáček přikryjeme pokličkou a pečeme 70 - 80 minut na 190 °C. Každých 15 minut přitom poléváme kapra vlastní šťávou.
Kapr více chutí nejlépe doplníme čerstvým chlebem.