Kapr více chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
1 ks kapr
4 plátky eidam
6 plátků hermelín
6 plátků anglická slanina
100 g rostlinný tuk
1 balíček mražená zeleninová směs
3 ks střední mrkev
20 dkg lovecký salám
podle chuti
sůl
koření na ryby
čerstvé nebo nakládané houby
podle potřeby
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného kapříka bez hlavy omyjeme studenou vodou, osolíme a okořeníme. Do pekáčku na kousky nakrájíme tuk, můžeme samozřejmě zvolit zdravější variantu - olivový olej, a vodorovně (na bok) na tuk položíme kapra.

  2. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme (ale nelisujeme), lovecký salám oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  3. Břicho kapra nacpeme následujícím způsobem: Na spodní břišní stěnu poklademe 2 - 3 plátky anglické slaniny, na ně stejné množství eidamu, několik kostiček loveckého salámu a 4 - 5 celých stroužků česneku. Vpravíme sem i hrst na kolečka nakrájené mrkve, na kterou poklademe plátky hermelínu. Celý postup opakujeme do té doby, kdy je kapří břicho doslova k prasknutí. Nějaké kostičky loveckého salámu, mrkev, česnek a pár plátků sýra by nám měly ještě zbýt, ale to je dobře, protože je upotřebíme na posypání.

  4. Nakonec kapra (z vnější strany) poklademe zbylými plátky sýra a posypeme mraženou zeleninou, kterou máme rádi (používám obvykle čínskou), zbytkem mrkve a česneku. Můžeme doplnit i lžící hub, pokud máme rádi.

  5. Před vložením do předehřáté trouby nalijeme do pekáčku s kaprem vodu do výšky asi 1,5 cm. Pekáček přikryjeme pokličkou a pečeme 70 - 80 minut na 190 °C. Každých 15 minut přitom poléváme kapra vlastní šťávou.

  6. Kapr více chutí nejlépe doplníme čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!