Kapr smažený po pařížsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 ks citron
4 porce kapr
olej na smažení
podle chuti
sůl
tymián
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra omyjeme, osušíme a osolíme. Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Jeden citron oloupeme, rozebereme na plátky a z těch odstraníme blanky, aby nám zůstala jen čistá citronová dužina. Z druhého citronu vymačkáme šťávu.

  2. Cibuli, tymián, citronovou šťávu a citronovou dužinu smícháme a do směsi naložíme kapra. Necháme ho v chladu marinovat 1 - 2 hodiny.

  3. Uleženého kapra obereme od citronové dužiny, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je z obou stran restujeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!