Kapr podle babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
sůl
50 g máslo
1 ks cibule
4 porce kapr
4 ks hřebíček
4 kuličky pepř celý černý
1 lístky bobkový list
3 dl světlé pivo
100-150 g perník
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na másle.

  2. Do porcí kapra uděláme zářezy a do nich vložíme kousky slaniny. Kapra osolíme, opepříme, obalíme v nastrouhaném perníku a rozložíme na kousky alobalu. Ke každé porci přidáme kuličku pepře, jeden hřebíček, kousek bobkového listu a na másle zpěněnou cibulku. Před zabalením zalijeme troškou piva.

  3. Alobal důkladně zabalíme a porce dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.

  4. Servírujeme s vařenými bramborami a kouskem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!