Kapr Petry Janů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
3 ks cibule
5 ks rajče
1 ks citron
1 ks kapr
4 ks bobkový list
7 kuliček nové koření
250 g hladká mouka
2 špetky sušený tymián
0 balíčků mletá sladká paprika
3 ks bílá paprika
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme, opepříme a potom obalíme v hladké mouce smíchané s mletou sladkou paprikou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky a česnek na plátky. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kolečka. Citron oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Z obou stran kapra opečeme v rozehřátém oleji. Opečené porce kapra vyrovnáme na pekáč. Do výpeku v pánvi vmícháme proužky cibule a restujeme. Když cibule zesklovatí, přidáme koření, nakrájený česnek a proužky paprik. Jakmile změknou, přidáme kolečka rajčat a osolíme. Směsí zeleniny zalijeme porce kapra v pekáči, poklademe plátky citronu a dáme zapéct.

  3. Kapra se zeleninou zapékáme asi 25 minut v troubě.

  4. Kapra Petry Janů podáváme s brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!