Kapr na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg máslo
1 ks citron
2 dl bílé víno na podlití
0.5 ks očištěný kapr s kůží
podle chuti
sůl
vegeta
rybí koření
podle potřeby
10 dkg plátková anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Do kůže kapra uděláme nožem hlubší zářezy, prosolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou.

  2. Pekáček vyložíme anglickou slaninou, půlku kapra vložíme kůží nahoru. Do zářezů vsuneme slabý proužek z půlky kolečka citronu vloženého do plátku anglické slaniny. Na volné části kůže poklademe kousky másla a vložíme do vyhřáté trouby nejméně na 200 °C. Po 10 minutách, když kapr pustí vlastní šťávu, zalijeme bílým vínem. Pečeme dozlatova se stálým podlévaním výpekem z vína a másla dalších 10 minut.

  3. A s čím kapra na víně podávat? Přílohou může být bílé pečivo, zeleninový salát nebo nastrouhaný syrový celer s mrkví (ochucený citronem a majolkou).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!