Kapr na tatranský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cibule
2 dl bílé víno
100 g sterilované žampiony
100 g uzená slanina
150 g sterilovaná kapie
750 g kapr bez hlavy
podle chuti
česnek
sůl
podle potřeby
olej
citron

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Kapii a žampiony scedíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Očištěného naporcovaného kapra osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a opečeme na oleji spolu s plátky slaniny. Opečené kousky kapra odložíme na talíř a uchováme v teple.

  3. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme žampiony, kousky kapie a podlijeme vínem. Necháme krátce podusit.

  4. Houbovo zeleninovou směsí přeléváme porce kapra na talíři a doplníme citronem. Kapra na tatranský způsob podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!