Kantonské maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
0.5 lžičky sůl
sůl
1 ks cibule
100 g celer
2 ks bílek
1 lžíce škrobová moučka
400 g hovězí maso zadní
zálivka
0.5 lžičky cukr krupice
0.5 lžičky mletý pepř
0.5 šálku masový vývar
3 lžíce sojová omáčka
2 lžíce víno šao-sing
0.5 lžičky Wei-su
1 lžička máčený škrob

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky, smícháme se škrobem, bílkem, osolíme a vchladu necháme uležet. Cibuli a celer očistíme a oboje nakrájíme na nudličky.

  2. Na oleji zesklovatíme cibuli a celer, promícháme a po chvíli odstavíme.

  3. Připravíme si zálivku. Sójovou omáčku, Wei-su, víno, máčený škrobu a vývar smícháme. Vše ochutíme cukrem a pepřem. Podle chuti můžeme množství změnit.

  4. Maso zprudka opečeme, přidáme zeleninu, promícháme, zalijeme zálivkou a povaříme.

  5. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!