Kandované citronové mandle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
150 g mandle
250 g cukr moučka
170 ml citronová šťáva
1 lžička perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme, osušíme a kůru z něj nastrouháme. Troubu rozehřejeme asi na 150 °C. Na plech si rozložíme mandle, vložíme je do trouby a asi 10 - 15 minut je pečeme.

  2. Během pečení smícháme citronovou šťávu s cukrem, přivedeme k varu a vaříme. Pak hmotu odstavíme.

  3. Do citronové hmoty přidáme koření, kůru, promícháme a pak i mandle. Hmotu necháme chladnout a tím i houstnout. Stále ji mícháme, až je hodně hustá.

  4. Pak mandle lžičkou vyjmeme, rozložíme na pečící papír a necháme zaschnout. Kandované citronové mandle uložíme do dózy s víkem a skladujeme na suchém, tmavém a chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!