Kančí kýta na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 4 stroužky česnek 1 špetka sůl 3 ks cibule 2 lžíce sádlo 3 kuličky nové koření 600 g kančí kýta
Postup Kančí kýta na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Kančí kýtu opláchneme, odblaníme, zbavíme tuku, prošpikujeme klínky slaniny a potřeme rozetřeným česnekem se solí. V kastrole rozehřejeme sádlo a maso po všech stranách opečeme.
Maso přendáme na pekáč. Přidáme nakrájenou cibuli a nové koření. Kýtu podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme doměkka. Při pečení kančí kýtu obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.
Kančí kýtu na česneku podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.