Kančí kýta na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
4 stroužky česnek
1 špetka sůl
3 ks cibule
2 lžíce sádlo
3 kuličky nové koření
600 g kančí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Kančí kýtu opláchneme, odblaníme, zbavíme tuku, prošpikujeme klínky slaniny a potřeme rozetřeným česnekem se solí. V kastrole rozehřejeme sádlo a maso po všech stranách opečeme.

  2. Maso přendáme na pekáč. Přidáme nakrájenou cibuli a nové koření. Kýtu podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme doměkka. Při pečení kančí kýtu obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.

  3. Kančí kýtu na česneku podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!