Kančí hřbet s brusinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 lžíce máslo
1 ks cibule
3 ks jablko
0.5 ks citron
1 dl bílé víno
1 lžička hladká mouka
5 lžiček brusinkový kompot
1 ks kančí hřbet
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
divoké koření

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme divoké koření a v tomto základu opečeme ze všech stran maso. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka (za občasného podlévání a obracení).

  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citronem a naplníme scezenými brusinkami. Vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci.

  4. Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme.

  5. Porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami.

  6. Kančí hřbet s brusinkami podáváme s vařeným bramborem nebo kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!