Kanadská sýrová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
15 dl mléko
1 ks cibule
15 dl smetana
1 ks mrkev
1 řapík řapíkatý celer
20 dkg tučný sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velký brambor nastrouháme nahrubo, velkou mrkev a střední cibuli nakrájíme na jemno a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.

  2. Vše zalijeme hrnkem vody a dáme vařit, dokud není zelenina měkká. Poté přilijeme vývar a smetanu s mlékem a prohřejeme do mírného varu. Potom vsypeme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti polévku osolíme či opepříme. Většinou to není nutné, sýr a vývar dodají velmi dobrou chuť.

  3. Kanadskou sýrovou polévku můžeme podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!