Kalamáry s bylinkovo-česnekovou zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1-2 ks citron
1 ks limetka
200 ml olivový olej
1 lžíce sušená petrželka
1-2 lžičky mořská sůl
1 lžíce sušená pažitka
0.5 lžíce sušený kopr
600 g kalamary

Postup přípravy receptu

  1. Mořské plody důkladně opereme ve vlažné vodě a očistíme. Takto očištěné kalamáry polijeme šťávou z citronu a opečeme na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje, dokud nejsou hotové. Asi 10 - 15 minut. Poté je osolíme.

  2. Připravíme si zálivku. Z česneku utřeného se solí, který pořádně rozmícháme ve 190 ml olivového oleje spolu s jemně nasekanou petrželovou natí, sušenou pažitkou a sušeným korepm.

  3. Hotové kalamáry přelijeme bylinkovo-česnekovou zálivkou, ozdobíme limetkou nebo plátky citronů. Kalamáry s bylinkovo-česnekovou zálivkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!