Kakaový tunel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
3 lžíce kakao
20 dkg cukr moučka
15 dkg hladká mouka
krém
15 dkg máslo
25 dkg tvaroh
cukr moučka
náplň
2 ks banán

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mouku a kakao. Těsto pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut.

  2. Po vytažení z trouby korpus srolujeme po kratší straně a necháme vychladnout.

  3. Na náplň ušleháme máslo s cukrem, zašleháme tvaroh. Můžeme přidat lžíci rumu.

  4. Vychladlý plát rozrolujeme. Z kraje odkrojíme pruh o šířce horní části formy na srnčí hřbet a dáme bokem. Do formy na hřbet dáme potravinářskou fólii a zbylým piškotem formu vyložíme, přičemž nám kus ještě zbude. Dovnitř dáme část krému. Doprostřed vtlačíme oloupané banány, doplníme krém a přikryjeme odloženým pásem, který tam pevně přitlačíme. Kakaový tunel dáme vychladit do ledničky.

  5. Vychlazený kakaový tunel vyklopíme a ozdobíme zbylým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!