Kakaový koláč z remosky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
2 dl kefír
2 lžičky prášek do pečiva
300 g cukr krupice
350 g polohrubá mouka
na potření
rum
rybízová marmeláda
na ozdobu
1 hrst kokos
1 balíček tmavá čokoládová poleva
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, kakaem a práškem do pečiva. Do sypké směsi přidáme vejce, olej a kefír. Dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané remosky a upečeme.

  2. Po vychladnutí vyklopíme a potřeme marmeládou smíchanou s rumem.

  3. Kakaový koláč z remosky přelijeme čokoládovou polevou. Jak poleva tuhne, posypeme povrch koláče kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!