Kakaová roláda se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
2 lžíce kakao
10 dkg cukr krupice
náplň
40 dkg šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků a šleháme s polovinou cukru. Žloutky vyšleháme zvlášť se zbylým cukrem. Vše dohromady spojíme a zlehka zamícháme dvě lžíce prosátého kakaa.

  2. Těsto rozetřeme na plech s papírem, který jsme předem lehce potřeli olejem, a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 250 °C.

  3. Po vychlazení odlepíme papír, potřeme ušlehanou ochucenou šlehačkou a stočíme do tvaru rolády. Kakaovou roládu se šlehačkou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!