Kachní prsa v kabátku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 kg brokolice
4 lžíce bílé víno
600 g listové těsto
50 g vlašské ořechy
2 lžíce zelený pepř
3 svazky čerstvá petrželka
200 g smetanový sýr
3 ks kachní prsa
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa osolíme, opepříme a na másle zprudka opečeme, vychladlá kachní prsa rozpůlíme.

  2. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a podusíme ve vypečené masové šťávě společně s vínem. Ořechy opražíme a spolu s brokolicí a petrželkou nasekáme. Jedno vejce oddělíme od bílku. Ten smícháme s ostatními vejci, vypečenou šťávou, brokolicí, ořechy, petrželkou, sýrem, zeleným pepřem, osolíme a opepříme.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.

  4. Listové těsto rozdělíme na 6 dílů a z každého vyválíme plát, čtyřikrát širší a třikrát delší než maso. Polovinu pyré dáme na vnější podélné strany těsta, nahoru položíme maso, pokryjeme zbytkem pyré a okraje těsta k sobě přitlačíme. Vrchní stranu nařízneme a těsto potřeme žloutkem.

  5. Kachní prsa v kabátku vložíme do trouby a pečeme cca hodinu, během pečení snížíme teplotu na 160 °C.

  6. Kachní prsa v kabátku podáváme ihned po upečení s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!