Kachní prsa v kabátku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 kg brokolice 4 lžíce bílé víno 600 g listové těsto 50 g vlašské ořechy 2 lžíce zelený pepř 3 svazky čerstvá petrželka 200 g smetanový sýr 3 ks kachní prsa podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby máslo
Postup Kachní prsa v kabátku recept
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa osolíme, opepříme a na másle zprudka opečeme, vychladlá kachní prsa rozpůlíme.
Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a podusíme ve vypečené masové šťávě společně s vínem. Ořechy opražíme a spolu s brokolicí a petrželkou nasekáme. Jedno vejce oddělíme od bílku. Ten smícháme s ostatními vejci, vypečenou šťávou, brokolicí, ořechy, petrželkou, sýrem, zeleným pepřem, osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Listové těsto rozdělíme na 6 dílů a z každého vyválíme plát, čtyřikrát širší a třikrát delší než maso. Polovinu pyré dáme na vnější podélné strany těsta, nahoru položíme maso, pokryjeme zbytkem pyré a okraje těsta k sobě přitlačíme. Vrchní stranu nařízneme a těsto potřeme žloutkem.
Kachní prsa v kabátku vložíme do trouby a pečeme cca hodinu, během pečení snížíme teplotu na 160 °C.
Kachní prsa v kabátku podáváme ihned po upečení s libovolnou přílohou.