Jogurtový zákusek s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g tmavé hroznové víno
50 g světlé hroznové víno
těsto
100 g cukr
1 ks vejce
50 g máslo
1 ks žloutek
1 ks citron
0 lžiček prášek do pečiva
180 g polohrubá mouka
náplň
50 g cukr
60 g mandle
1 plátek želatina
1 balíček vanilkový cukr
500 g bílý jogurt
1 svazeček čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Mouku s práškem do pečiva prosejeme. Žloutek s vejcem a se 100 g cukru vyšleháme do pěny. Přidáme čistou strouhanou kůru z citronu, nejlépe bio. Vmícháme máslo a pomalu do vajec přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do formy o průměru asi 15 cm. Formu s těstem vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Zkusíme vpichem špejlí. Hotový korpus necháme vychladnout.

  2. Plátek želatiny namočíme ve 2 dl teplé vody. Hroznové víno umyjeme, osušíme, nakrájíme na půlky a vybereme zrníčka.

  3. Jogurt, mátové lístečky, cukr vyšleháme. Přidáme vyždímanou želatinu a promícháme.

  4. Hotový korpus rozřízneme. Půlku korpusu natřeme dílem jogurtového krému. Posypeme částí hroznového vína, zakryjeme další částí krému. Dáme druhý díl korpusu. Zbytkem jogurtu potřeme povrch i strany korpusu. Nakonec ozdobíme zbytkem hroznového vína a strany posypeme praženými mandlemi. Jogurtový zákusek s hroznovým vínem dáme na 30 minut do lednice.

  5. Jogurtový zákusek s hroznovým vínem nakrájíme a podáváme v teplých letních dnech jako občerstvení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!