Jogurtový zákusek s hroznovým vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g tmavé hroznové víno 50 g světlé hroznové víno těsto 100 g cukr 1 ks vejce 50 g máslo 1 ks žloutek 1 ks citron 0 lžiček prášek do pečiva 180 g polohrubá mouka náplň 50 g cukr 60 g mandle 1 plátek želatina 1 balíček vanilkový cukr 500 g bílý jogurt 1 svazeček čerstvá máta
Postup Jogurtový zákusek s hroznovým vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Mouku s práškem do pečiva prosejeme. Žloutek s vejcem a se 100 g cukru vyšleháme do pěny. Přidáme čistou strouhanou kůru z citronu, nejlépe bio. Vmícháme máslo a pomalu do vajec přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do formy o průměru asi 15 cm. Formu s těstem vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Zkusíme vpichem špejlí. Hotový korpus necháme vychladnout.
Plátek želatiny namočíme ve 2 dl teplé vody. Hroznové víno umyjeme, osušíme, nakrájíme na půlky a vybereme zrníčka.
Jogurt, mátové lístečky, cukr vyšleháme. Přidáme vyždímanou želatinu a promícháme.
Hotový korpus rozřízneme. Půlku korpusu natřeme dílem jogurtového krému. Posypeme částí hroznového vína, zakryjeme další částí krému. Dáme druhý díl korpusu. Zbytkem jogurtu potřeme povrch i strany korpusu. Nakonec ozdobíme zbytkem hroznového vína a strany posypeme praženými mandlemi. Jogurtový zákusek s hroznovým vínem dáme na 30 minut do lednice.
Jogurtový zákusek s hroznovým vínem nakrájíme a podáváme v teplých letních dnech jako občerstvení.