Jogurtový krém s rybízem a borůvkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
0 ks citron
250 g borůvky
2 balíčky vanilkový cukr
200 g smetana ke šlehání
250 g červený rybíz
250 g plnotučný bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce opláchneme, očistíme a necháme okapat. Prosypeme cukrem a necháme chvilku odležet. Citron omyjeme, kůru oškrábeme nebo oloupeme a nasekáme, šťávu vymačkáme.

  2. Ušleháme si velmi tuhou šlehačku. Jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou a vmícháme do šlehačky.

  3. Čtyři poháry naplníme jogurtovým krémem a na povrch rozdělíme ovoce. Jogurtový krém s rybízem a borůvkami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!