Ďábelská marinovaná vepřová pečeně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 lžička solamyl
1 lžička hořčice
1 lžička vegeta
1 lžička sladká paprika
1 lžička kari koření
sůl a pepř
1 hrnek olej na smažení
2 lžičky pálivá paprika
800 g vepřová pečeně
1 lžička worchestrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu, ve které se maso bude přes noc marinovat v lednici. Rozšleháme 5 vajec, po jedné lžičce soli, hořčice, sladké a pálivé papriky (kdo má rád více ostré přidáme lžičku pálivé navíc), pepře, worchestrové omáčky, vegety, solamylu a kari

  2. Marinované řízky opečeme na oleji, snažíme se aby marináda byla co nejvíce obalena na mase, a podáváme s americkým nebo obyčejným bramborem a nebo s hranolky

  3. Ďábelská marinovaná vepřová pečeně si samozřejmě zaslouží i zeleninovou oblohu v podobě čerstvého rajčátka a plátků salátové okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!