Ďábelská kuřecí stehýnka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 lžic olej
sůl
100 g tuk
1 lžíce plnotučná hořčice
1/2 lžičky mletý kmín
4 - 6 ks kuřecí stehna
1 lžička mletá sladká paprika
2 lžičky strouhaný křen
mletý černý pepř
1 lžička mletá chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z koření, oleje, křenu a hořčice umícháme marinádu, kterou důkladně potřeme ze všech stran kuřecí stehna. Maso necháme v marinádě uležet několik hodin, nejlépe do druhého dne

  2. Kuřecí stehna položíme do tukem vytřeného pekáče. K vymazání můžeme použít například Ramu, na chuti masa nic nezkazí, ba naopak. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při teplotě jen 150°C, aby se maso nevysušilo. Upečená křidýlka musí být měkká a mít křupavou kůžičku. Během pečení kuřecí stehna obrátíme, případně mírně podlijeme vodou, nebo pod masem necháme rozpustit ještě trochu tuku

  3. Pokud jsme vlastníky zahradního grilu nebo horkovzdušné trouby s grilem, můžeme stehna grilovat. V každém případě chutnají ďábelsky, nezáleží na způsobu pečení

  4. Ďábelská kuřecí stehýnka můžeme podávat jen s chlebem a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!