Ďábelská kuřecí stehýnka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 5 lžic olej sůl 100 g tuk 1 lžíce plnotučná hořčice 1/2 lžičky mletý kmín 4 - 6 ks kuřecí stehna 1 lžička mletá sladká paprika 2 lžičky strouhaný křen mletý černý pepř 1 lžička mletá chilli paprička
Postup Ďábelská kuřecí stehýnka
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Z koření, oleje, křenu a hořčice umícháme marinádu, kterou důkladně potřeme ze všech stran kuřecí stehna. Maso necháme v marinádě uležet několik hodin, nejlépe do druhého dne
Kuřecí stehna položíme do tukem vytřeného pekáče. K vymazání můžeme použít například Ramu, na chuti masa nic nezkazí, ba naopak. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při teplotě jen 150°C, aby se maso nevysušilo. Upečená křidýlka musí být měkká a mít křupavou kůžičku. Během pečení kuřecí stehna obrátíme, případně mírně podlijeme vodou, nebo pod masem necháme rozpustit ještě trochu tuku
Pokud jsme vlastníky zahradního grilu nebo horkovzdušné trouby s grilem, můžeme stehna grilovat. V každém případě chutnají ďábelsky, nezáleží na způsobu pečení
Ďábelská kuřecí stehýnka můžeme podávat jen s chlebem a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.