Jogurtový dezert se šlehačkou a pudinkovou mřížkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks vejce
1 špetka prášek do pečiva
180 g cukr moučka
180 g polohrubá mouka
2 ks smetana ke šlehání
2 ks ztužovač šlehačky
350 ml kompotová šťáva
1 plechovka broskvový kompot
1 ks vanilkový pudinkový prášek
1 ks velký broskvový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, potom postupně přimícháme mouku a špetku kypřícího prášku. Nalijeme na plech, rovnoměrně rozetřeme a necháme upéct do zrůžovění. Pečeme asi 10 minut na 180 °C. Že je piškot upečený poznáme tak, že píchneme špejlí do piškotu, když na něm není těsto, piškot je hotový

  2. Piškot necháme vychladnout, potom na něj rozetřeme jogurt, poklademe nakrájené broskve a nakonec potřeme šlehačkou ušlehanou do tuha se ztužovačem

  3. Ze 350 ml šťávy z kompotu uvaříme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme trochu vychladnout a poté ho naplníme do sáčku, kterým uděláme na jogurtový dezert mřížku. Dáme vychladit

  4. Hotový a dobře vychlazený jogurtový dezert se šlehačkou a pudinkovou mřížkou nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!