Jogurtové koblihy s vanilkovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej na smažení
těsto
0 špetek sůl
1 ks vejce
4 lžíce cukr moučka
2 kelímky hladká mouka
0 balíčků kypřící prášek
1 kelímek bílý jogurt
1 kapka rumová esence
náplň
1 balíček vanilkový krém

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačem vyšleháme všechny suroviny. Dávám je v tomto pořadí - jogurt, mouka, kypřící prášek, cukr a vejce. Na odměření mouky použijeme kelímek od jogurtu, který jsme použili. Podle chuti můžeme přidat rumovou esenci. Těsto necháme asi 10 - 15 minut odpočinout, trochu nabude.

  2. Mezitím si ohřejeme v kastrůlku olej. Musí ho být tolik, aby v něm koblihy celé plavaly a mohly se obracet. Záleží na velikosti hrnce, ale určitě je třeba minimálně 2 dl. Do rozehřátého oleje ponoříme polévkovou lžíci a pak jí odkrajujeme z těsta malé koblihy. Ihned je klademe do oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Hotové jogurtové koblihy vyjmeme z oleje, odložíme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk a necháme vychladnout.

  3. Podle návodu na obalu si mezitím připravím vanilkový krém na dorty, který se dá koupit. Vychladlým krémem koblihy naplníme.

  4. Jogurtové koblihy s vanilkovou náplní podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!