Jogurtová polévka z fazolových lusků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 dkg máslo
petrželka
1 l voda
30 dkg klobása
4 dkg hladká mouka
citronová šťáva
2 kelímky bílý jogurt
40 dkg fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné fazolové lusky pokrájíme, zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme doměkka.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji vývarem. Rozšleháme ji a dobře povaříme. Přidáme uvařené fazolky a sekanou petrželku.

  3. Nakonec vmícháme jogurt. Polévku pouze prohřejeme a podle chuti zakapeme citronovou šťávou.

  4. Jogurtovou polévku z fazolových lusků ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!