Jogurtová bábovka s kompotem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 kelímků cukr
0 kelímků olej
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
2 kelímky polohrubá mouka
1 kelímek bílý jogurt
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 ks vejce L
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
1 kelímek kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny odměříme podle kelímku od většího jogurtu (400 g). Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, velký jogurt, nastrouhanou citronovou kůru a prosátou mouku s práškem do pečiva. Do těsta přimícháme nakrájené a odkapané broskve či jiné kompotové ovoce. Vše dobře promícháme.

  2. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a pečeme při 170 °C asi hodinu. Kontrolujeme vpichem špejle, zda je bábovka upečená. Poté bábovku necháme vychladnout.

  3. Jogurtovou bábovku s ovocem pocukrujeme cukrem moučka, nakrájíme a můžeme vychutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!