Jihočeský toč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymazání
těsto
sůl
900 g brambory
0.5 dl mléko
50 g hrubá mouka
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme si asi 300g brambor a ve slupce je uvaříme doměkka. Pak ze scedíme a necháme vychladit. Chlazení můžeme urychlit studenou vodou.

  2. Syrové i uvařené brambory oloupeme. Oboje nastrouháme. Přidáme k nim mouku, mléko a podle chuti kmín a sůl. Ze všeho vymícháme těsto.

  3. Pekáč vymažeme vstvičkou másla, rozložíme do něj těsto a pečeme dozlatohněda. Stav pečení kontrolujeme špejlí. Toč musí být propečený.

  4. Upečený jihočeský toč podáváme horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!